Ja! Ännu fler medlemmar!

Välkomna säger vi till Jämställd festival! Här är de:

Jämställd festival är ingen festival, utan en ideell, partipolitisk och religiöst obunden förening, som granskar festivaler, presenterar sammanställningar och statistik av bland annat könsfördelningen av artister på festivalscenerna. Vi intervjuar också olika nyckelpersoner inom musikbranschen, bevakar medierapporteringen kring ämnet och håller föreläsningar och workshops. Allt för att belysa och förebygga det enorma representationsproblem som sveriges musikscener står inför idag.

Vi fokuserar på jämställdhetsaspekten, det vill säga hur könsfördelningen ser ut, vilka som får synas, höras och ha inflytande i musikfestivalsammanhang.

Vi arbetar för att debatten ska hållas igång, men framför allt att den ska höjas till en nivå där vi går från att diskutera huruvida detta är ett problem eller ej, till att prata om vad vi faktiskt kan och bör göra åt det.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *