”Det finns inga bra band med tjejer” – Artistlistan bevisar motsatsen

Nu så, vår nya artistlista är uppe!

Att det inte skulle finnas bokningsbara musikakter med övervägande kvinnliga musiker till Sveriges scener är en myt. Nätverket 50/50 har tagit fram en artistlista med närmare 500 bokningsbara svenska band och artister där minst 50 procent är tjejer. Listan innehåller mycket spännande på alla nivåer och representerar alla genrer i den svenska musikmyllan; Mud Walk, Mire Kay, Icona Pop, Veronica Maggio för att ta några exempel.

Under 2013 var 19 procent av akterna kvinnodominerade och 5 procent var 50/50 på de 10 största svenska musikfestivalerna. Så skevt skall det inte få bli i framtiden.

Vi hoppas och tror att artistlistan kommer att bli ett viktigt instrument i arbetet för en jämställd musikscen. Den är på inget sätt komplett utan kommer kontinuerligt uppdateras så fort vi får kännedom om nya akter som hör hemma här.

Välkomna att botanisera under fliken ARTISTLISTA!

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *