Hur jämställt lyssnar du?

hur jämställt bild

TEST:

  • Gå in på din telefon / musikspelare / Spotifylista
  • Inventera dina 10 senast spelade artister. Hur många av dem är kvinnor eller band med en majoritet kvinnor i?
  • Twittra eller facebooka siffran med hashtag #5050listan

Då börjar vi tillsammans teckna upp bilden över hur jämställt vi lyssnar just nu.

76 % av akterna på de svenska festivalscenerna 2013 var enbart/till största del män enligt organisationen Jämställd Festival. Om vi alla medvetet söker upp fler artister som är kvinnor så kommer bokningarna till våra konserter och festivaler bli mer jämställda.

Du kan dra ett strå till stacken för att ändra det här.
Att hitta nya artister är inte alltid det lättaste, därför hjälper vi dig med det. Gå till Nätverket 50/50s Spotifylista 5050listan och ta del av en stor och mångfaldig portion bra musik skapad av kvinnor. Vi vill gärna att listan ska växa, så föreslå även fler artister genom att länka till deras musik på vår facebooksida, så fyller vi på listan efterhand. Du kan också kolla upp Nätverket 50/50s lista över svenska akter med kvinnor som du hittar här. Lyssna, njut och sprid. That’s it. Effekterna hoppas vi kommer märkas på de svenska scenerna framöver!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *